Sätt ditt ego åt sidan. Hjälp en medmänniska.

Att hjälpa andra, att sätta sitt ego åt sidan och ge till någon annan är det som forskningen säger ger absolut mest effekt på ditt välbefinnande. Små eller stora saker,  spelar ingen roll,  allt ger effekt, bara man inte förväntar sig massa saker i gengäld (för då blir det negativa effekt)

Men om man nu ska sätta sitt ego åt sidan kan det vara bra att ha koll på egot. Har du det? För mig är egot det som lever i det externa och vill ha en image,  ett rykte. Egot lever i dåtid eller framtid och är det som vill vinna och ha mer.  Egot kategoriserar och dömmer.  Egot vill äga,  synas och vara framgångsrik. Men egot gillar också att klaga,  skylla på andra och göra sig till ett offer.

Ditt verkliga/sanna jag,  din kärna å andra sidan, bryr sig inte om vad andra tycker och tänker.  Det ÄR bara och har inget behov av att förklara vem den är eller hävda sig gentemot andra. Ditt sanna jag lever i nuet och dömmer inte.  Det tar allt för vad det är,  accepterar och går vidare.  Det är här vi finner den gränslösa kärleken.  Det är här vi räcker ut en hand och hjälper andra, helt förutsättningslöst.  Det är här du hittar din stabila grund och din lyckobas.

BLANDA INTE IHOP DESSA TVÅ!

Follow my blog with Bloglovin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: