Våga relationer!

Det är så många som på äldre dar  ångrar att de inte tog hand om sina relationer, att de inte låtit de blomstra och utvecklas till den nära och djupa relation de egentligen velat ha, egentligen behövt ha.
♥️
För vi är sociala varelser som inte mår bra av att känna oss ensamma. Evolutionen har gjort oss sådana. Historiskt sätt överlevde vi inte ensamma,  varför ensamhet triggar igång stress och ångest. Hjärnan är kvar där än idag. Vi blir fortfarande stressade och deprimerad av att känna oss ensamma. De som känner sig ensam dör till och med tidigare än andra. Så relationer är jätteviktigt. Men hur gör man då?
♥️
Många saker spelar självklart in,  men två viktiga saker är: 1) Du måste underhålla dina relationer,  du måste lägga tid på dem, In Real Life. För vi behöver ses IRL för vi behöver kroppsspråk,  blickar, ansiktsuttryck, fysisk närvaro mm. 2) Detta kan vara det viktigaste, du måste våga öppna dig och visa vem du är.  Du måste våga vara sårbar. Läskigt men viktigt. För utan detta ingen nära och djup relation. Men vågar du skapas någonting magiskt.
♥️
Så ta en stund och fundera.
– vilka relationer trivs du i?
– vilka relationer vill du utveckla? – vem sa du ”vi ses för sällan” till senast?
– vilka relationer vill du laga?
– vad kan du göra idag som leder till att dina relationer utvecklas? Ring ett samtal, boka en promenad, ta en fika utomhus (corona säkert)? Men lägg telefonen åt sidan och prata om något viktigt!
♥️♥️♥️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: