Att tro verkar inte vara så dumt…

Att tro verkar inte vara så dumt om man vill vara lycklig. Verkar inte spela någon roll vad du tror på, en gud,  ufon,  vetenskapen eller något annat.  Det viktiga är att du har en tro.  För de som tror, har av flera av varandra oberoende forskningsstudier, visat sig vara mycket lyckligare än de som inte tror.

Varför? Ja, kanske för att en tro ger ett (större) sammanhang,  en trygghet och skapar mening.  Faktorer som är viktiga för vårt välmående.  Att tro är faktiskt också en gemensam nämnare för de blå zonerna (de som lever lite längre än oss andra). De har alla en tro,  om än inte samma tro,  men en tro.

Det har också visat sig att vi mår fysiskt bättre (alltså inte bara mentalt) av att förundras av världen,  att uppleva att något är större än oss själva,  lite wow-känsla helt enkelt. Kan vara av naturen,  musiken,  konsten mm.  Men känslan uppstår mer ofta hos de med en tro på någonting. Vi verkar helt enkelt behöva en grundläggande stabil plattform att ta våra glädjeskutt ifrån.  Men vad plattformen är byggd av verkar mindre viktigt.  Har du en plattform?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: