Tystnadens makt

För några år sedan var jag på en tyst retreat på en naturskön plats vid Vätterns sydöstra kust. En retreat som var utmanande, känslosam och väldigt väldigt utvecklande. Även om jag egentligen visste det innan så var det där och då som jag insåg tystnadens makt och hur viktig den är för oss. För att höra, lyssna , förstå och älska oss själva. De insikter som kom av denna vistelse hade inte kommit under andra omständigheter med annat än just tystnad.

För att kunna utvecklas som individer och förändra våra liv i den riktning som är genuint bäst för oss måste vi känna oss själv, älska oss själva och förstå oss själva. Jag är inte säker på att vi gör detta. Vi lever i ett ständigt brus där allt annat än våra innersta tankar pockar på uppmärksamhet. Hör allt för många gånger konstruerade och korrekta svar på framtidsdrömmandet istället för en genuinitet, glöd och kärlek. Tystnaden och kanske också tristessen krävs om vi ska hitta våra hjärtan och de drömmar vi ska följa, det krävs för att hitta vad som gör oss så fantastiska, för att hitta meningen, drivet och kanske tom livet. Tystnaden har denna makt.

Tystnaden och bristen på saker att göra kan vara väldigt jobbig och utmanande. En del kan säkert vara rädda för den. Och ja, jag grät, jag var arg, jag var rastlös, jag funderade på om vad jag gjorde där. Men efter vistelsen var jag fylld med en harmoni och en glasklar blid av vad som är viktigt för mig och mitt fortsatt liv. Det var helt klart värt allt annat. 

Ibland kanske man behöver åka iväg så som jag gjorde. Men ofta räcker det med att skapa dessa små tysta stunder där du bara är (inget görande alltså) i din vardag. Behöver inte vara långa stunder heller. Men de bör vara där om du verkligen vill hitta din väg framåt mot ett liv i harmoni och lycka. 

Follow my blog with Bloglovin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: